Şenpazar'a İpek Halı Dokuma Kursu

Şenpazar ilçemizde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde halı dokumacılığı kursu açıldı.

Şenpazar Belediyesi, Şenpazar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Kayseri'li İş Adamı Mehmet DURSUN arasında düzenlenen protokol ile İpek Halı dokumacılığına 27 Ocak itibariyle başlandı.

Şenpazar Kaymakamı Abdullah KADIOĞLU, Şenpazar Belediye Başkanı Cem ÇINAR, Şenpazar Milli Eğitim Müdürü Mustafa HASANOĞLU ve Şenpazar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yaşar YILDIRIM'ın en büyük desteği verdiği proje ile Şenpazar'da İpek Halı Dokuma devri başlamış oldu. Yakın bir tarihte resmi açılış töreninde yapılacağı da belirtilirken, Belediyemizin Kursiyer bulma, istihdam sağlama ve İdari İşlerinin üstlenildiği projede, İlçemizde yeni bir meslek edinme ve ekmek kapısı oluşturulması planlanıyor.

İpek Halı dokuyan ev hanımları istihdam amacıyla projeye katılım sağladı ve Kayseri'li İşadamı Mehmet DURSUN Bey tarafından İpek halı dokuma işi için kursiyerler, emeklerinin karşılığında aylık ücret alacakları belirtildi.

Proje kapsamında 5 m2, 4m2, 3m2 olan 12 tezgah kuruldu. 4 tezgahta kurulmayı bekliyor.

Okunma :1379

enpazar Belediyesi 2014.Tm Haklar Sakldr